Дуже популярний серед городників сорт буряку з видовженою формою коренеплоду, середньостиглий (115-120 діб), високоврожайний (7-10 кг/м²). Плід середньої ваги 350 г, діаметром 4-7 см та до 15 см у довжину, насиченого темно-вишневого забарвлення, без світлих і волокнистих прожилок, з гармонійним солодким смаком. Коренеплоди легко збираються, бо занурені у ґрунт наполовину своєї довжини. Чудово зберігаються, майже до наступного врожаю, залишаючись джерелом цінних для людини речовин у зимовий період. Столовий буряк є одним із основних дієтичних продуктів з цілющими властивостями. Вживають у сирому, у вареному (у борщі!) і печеному вигляді, як інгредієнт для салатів, закусок, супів та напоїв.
Буряк висівайте безпосередньо в ґрунт під зиму, рано навесні чи на початку літа. Насіння проростає при температурі +6-8°C, доросла рослина витримує приморозки -2-4°С, а оптимальною для росту вважається +15-25°С. Норма висіву 1,5-2,0 г/м², глибина загортання 1-3 см, ґрунт зверху насіння треба ущільнити. У період сходів рослина достатньо вимоглива до вологи. Потребує своєчасного проріджування в фазі 3-4 справжніх листків. Оптимальна густота стояння рослин 50-60 шт./м². Супіщана родюча земля – найкращий вибір для вирощування буряку.
Відгуки покупців
Відгуки
Ще немає відгуків.
НАПИШІТЬ СВІЙ ВІДГУК