Капуста Амагер – пізній, перевірений на практиці, сорт, який по праву вважається одним з кращих для квашення. Культура дозріває протягом 117-148 днів, при несприятливій погоді – до 175 днів. Висаджується у відкритий ґрунт або під тимчасові укриття прямим посівом, рідше – розсадним способом. Рослина має недостатній імунітет до фузаріозу і бактеріозам, тому обов’язкові додаткові заходи для збереження врожаю. Культура переносить холод, заморозки до -3°С, головки зберігають товарний вигляд навіть в посуху. Рослина вимагає стандартної культивації та систематичного поливу. Урожай збирається з вересня і може стояти на корені до перших заморозків.
Головки формуються округло-плоскої форми, вагою 2,5-4 кг. Лист зеленувато-блакитний з помірним нальотом, зазубрений по краях. Плодам після збору необхідно трохи полежати, щоб набрати смакові якості перед квашенням. Урожай зберігається протягом трьох місяців, проте якщо не буде дотримано умов зберігання, то качани можуть бути уражені сірою гниллю та точковим некрозом.
Особливості сорту капусти Амагер :
- період вегетації 118-148 днів;
- механізоване прибирання;
- врожайність до 6 кг. на один м²;
- не розтріскується;
- потрібне строге дотримання умов зберігання;
- хороша транспортабельність;
- короткий термін зберігання (близько 3-х місяців);
- для свіжого ринку і квашення.
Відгуки покупців
Відгуки
Ще немає відгуків.
НАПИШІТЬ СВІЙ ВІДГУК